Zodiac Druidic

 

Zodiacul Druidic onstituind al treilea element al ecuatiei astrologice, acesta provine din traditiile celtice, paternitatea lui fiind atribuita druizilor, preotii celtilor. Este cunoscut mai ales sub denumirea de Zodiac Arboricol si contine elemente ce definesc mai mult structura interioara a caracterului. Originea sa se pierde in negura timpului, druizii obtinandu-l din comorile intelepciunii atlantilor, ai caror continuatori erau.

Termenul de druid desemneaza un preot, dar si un intelept, un magician si un medic. Druizii erau considerati mediatori intre oameni si lumea supranaturala, promovand o doctrina a nemuririi sufletului si a transmigratiei spiritului de la un corp la altul, sustinand ca moartea este doar un fenomen de trecere intr-o alta dimensiune a existentei. Iulius Caesar, in „De bello gallico“, se refera la ei ca la niste intelepti care isi enuntau preceptele numai pe cale orala, pentru a antrena memoria discipolilor si, bineinteles, forta imaginatiei. Tot el afirma: „ii invatau pe tineri multe lucruri despre astri si miscarea acestora, despre dimensiunile universului, despre originea lucrurilor, precum si despre puterea si atributele zeilor nemuritori“. In afara de acestea, druizii studiau stiintele naturii, matematica, medicina, astronomia, Astrologia, etica, dreptul, traditiile mitice si istorice, literatura epica, filozofia cosmogonica si teologia.

Acest Zodiac este format din 21 de elemente, sau arbori, aflate in stransa legatura cu gradele solare, fiecare dintre ele fiind suprapus peste un decan. Exista si unele elemente care fac exceptie de la regula, dar, in general, un arbore dureaza 10 zile sau, mai corect, se intinde pe 10 grade solare si se repeta dupa aproximativ sase luni. Pentru exemplificare, putem studia tabelul de corespondenta al Zodiacului Arborilor cu gradele solare. Durata de incadrare a arborilor este in stransa legatura cu miscarea Soarelui, fiind determinata de gradul solar in care se produce nasterea. In momentele de echinox sau solstitiu gasim amplasati 4 arbori de factura deosebita, deoarece manifestarea lor nu dureaza decat 24 de ore sau, mai corect, 1 grad solar. De asemenea, o aritmie prezinta si Plopul, care apare de trei ori, in loc de doua ori si Nucul, care are o decada dubla in luna Scorpionului.

In 21 martie, Soarele isi face intrarea in constelatia Berbecului, acesta fiind momentul de inceput al anului zodiacal si al celui astronomic. Aici, el intersecteaza Ecuatorul Ceresc, trecand din emisfera sudica in cea nordica, moment in care ziua este egala cu noaptea, si reprezinta momentul de inceput al primaverii.

La 22 iunie, Soarele se afla in constelatia Racului la 0 grade, ceea ce coincide cu solstitiul de vara si cu cea mai lunga zi si cea mai scurta noapte. Acest moment este inceputul verii.

La 22 septembrie, Soarele isi face intrarea in constelatia Balantei, moment care coincide cu echinoxul de toamna si care face sa fie ziua egala cu noaptea, ceea ce determina intrarea in toamna.

La 22 decembrie, Soarele intra in constelatia Capricornului; aici intalnim cea mai lunga noapte si cea mai scurta zi, acest moment fiind inceputul iernii.

In fiecare din aceste 4 zile se afla pozitionat cate un arbore care dureaza doar 24 de ore; acestia sunt, in ordine: Stejarul, Mesteacanul, Maslinul si Fagul.

Toti patru, impreuna cu ceilalti arbori, determina latura interioara a entitatilor umane, acest Zodiac ocupandu-se mai mult de suflet si de sfera emotionalo-sentimentala a entitatii.

Studierea Zodiacului al Arborilor este conditionata de intelegerea elementelor de astronomie, deoarece ele sunt determinate pe baza drumului aparent al Soarelui, care a constituit inca din vechime una dintre metodele de calcul ale calendarului. Exista o stransa legatura intre acesti arbori si decanii pe care ii intalnim de exemplu, in sistemul astrologic egiptean. In analiza astrologica este bine sa nu uitam de faptul ca desi acelasi arbore poate fi reprezentat la un interval de 6 luni, caracterele lor sunt aceleasi; in acelasi timp, insa, trebuie sa se tina seama de influenta zodiei in care se afla. De exemplu, Ulmul de vara, care se afla la finalul zodiei Racului, va fi mai flexibil si mai intuitiv, pe cand Ulmul de iarna, aflat in finalul Capricornului, se va manifesta cu o mai mare duritate si intransigenta. Astfel se procedeaza pentru nuantarea fiecarui arbore, in functie de zodia in care se afla.

 

Decanii Zodiilor

Berbec (21 martie - 20 aprilie)

Primul decan (21 martie – 30 martie), Al doilea decan (31 martie – 9 aprilie), Al treilea decan (10 aprilie – 20 aprilie)

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Primul decan (21 aprilie – 1 mai), Al doilea decan (1mai – 10 mai), Al treilea decan (11 mai – 20 mai)

Gemeni (21 mai - 20 iunie)

Primul decan (21 mai – 31 mai), Al doilea decan (1 iunie – 10 iunie), Al treilea decan (11 iunie – 21 iunie)

Rac (21 iunie - 22 iulie)

Primul decan (22 iunie – 1 iulie), Al doilea decan (2 iulie – 12 iulie), Al treilea decan (13 iulie – 22 iulie)

Leu (23 iulie - 22 august)

Primul decan (23 iulie – 2 august), Al doilea decan (3 august – 12 august), Al treilea decan (13 august – 22 august)

Fecioară (23 august - 22 septembrie)

Primul decan (23 august – 2 septembrie), Al doilea decan (3 septembrie – 12 septembrie), Al treilea decan (13 septembrie – 22 septembrie)

Balanta (23 septembrie - 22 octombrie)

Primul decan (23 septembrie – 2 octombrie), Al doilea decan (3 octombrie – 13 octombrie), Al treilea decan (14 octombrie – 23 octombrie)

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Primul decan (24 octombrie – 2 noiembrie), Al doilea decan (3 noiembrie – 12 noiembrie), Al treilea decan (13 noiembrie – 21 noiembrie)

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Primul decan (22 noiembrie – 1 decembrie), Al doilea decan (2 decembrie – 11 decembrie), Al treilea decan (12 decembrie – 20 decembrie)

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie)

Primul decan (22 decembrie – 31 decembrie), Al doilea decan (1 ianuarie – 10 ianuarie), Al treila decan (10 ianuarie – 19 ianuarie)

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

Primul decan (20 ianuarie – 29 ianuarie), Al doilea decan (30 ianuarie – 8 februarie), Al treilea decan (9 februarie – 18 februarie)

Pesti (19 februarie - 20 martie)

Primul decan (19 februarie – 28 februarie), Al doilea decan (1 martie – 10 martie), Al treilea decan (11 martie – 20 martie) Din sursa de specialitate.

 TABEL CU  ZODIACUL ARBORICOL ( DRUIDIC )

Pentru previziuni va rugam sa trimiteti email la adresa

astreopal@yahoo.com

Pagina creata de

webdesign  www.paginipro.ro